2024 TYT Biyoloji Kitap Önerileri

2024 TYT Biyoloji Kitap önerileri yazımızda TYT Biyoloji için en güncel kaynak önerilini yazdım. Kolay, Orta ve Zor kaynak önerileri yazıda!

TYT Biyoloji kaynak önerilerimiz ve tavsiyelerimiz özellikle 2024 TYT’ye hazırlananlar içindir bire bir. Yazımda özellikle güncel basılan kitaplara ağırlık verdim.

Aşağıdaki bağlantı ile diğer dersler için yaptığım kitap önerilerine ulaşabilirsiniz. Mutlaka her yazımı okumanızı isterim.

2024 TYT Kitap Önerileri

2024 TYT Biyoloji Kitap Önerileri

2024 TYT Çalışma Programı PDF

TYT Çalışma Programı PDF İndir

2024 YKS’ye hazırlıkta sitemiz sizin için çok yararlı olacaktır. Sınava hazırlık sürecinde ihtiyacınız olan YKS Konuları ve YKS Çalışma Programı sitemizin öne çıkan içeriklerden.

Bunlara ek olarak geniş olarak incelediğimiz kitaplar var. En ince ayrıntıya kadar girdiğimiz, örnek sayfalar paylaştığımız YKS için Kitap İncelemeleri yazılarını da okumanızı isterim.

İnternet ile alışveriş yapacaklar için de önerdiğimiz ve önermediğimiz siteler var. Reklam olsun diye değil sizlere fiyat olarak en uygun siteleri göstermek için bir yazı yazmıştım. Hepsi kendi kullandığım sitelerdi. Okumak isterseniz bağlantı aşağıda.

İnternet ile Kitap Alışverişi için Güvenli ve Ucuz Siteler

Belli başlı konulara değindim. Artık asıl konuya geçebilirim.

2024 TYT Biyoloji Kolay Seviye Kitap Önerileri

2024 TYT biyoloji için kolay 🤗 kitap önerileri yani biyoloji için kolay kaynak tavsiyelerini aşağıya yazdım.

Gel!

Karekök Sıfır (0) Biyoloji Nasıl

Başlangıç için bence güzel bir kitap, karekök yayınları. Kitabın adından da anlaşılacağı gibi biyoloji bilgisi sıfır olanlar için güzel bir kitap. Zaten sloganda şöyle: “Biyoloji Dersim Sıfır Diyenlere

Kitap temel nitelikteki soru tipleri için ilk önce ufak bir konu anlatımı veriyor. Bir sayfada bu soruyu anlatıyor. Çözümlü örnekler falan var bu sayfada. Sonra arka sayfada bu soruya benzer veya aynı konuda sorulardan oluşan test var. Bu şablon genelde tüm karekök kitaplarında var. Bu şablona karekök yayınları “Modüller Piramit Sistemi” adını vermiş.

Bu kitabı özellikle meslek liseli arkadaşlar için tavsiye ederim. Aslında karekök yayınlarının bu serisi (sıfır serisi) tam anlamıyla meslek liseli öğrenciler veya ilgili ders hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar için ideal.

Ayrıca… Karekök Yayınlarından sonra veya başka bir kolay kitaptan sonra en azından orta seviye bir biyoloji kaynağı kullanmanızı tavsiye ederim.

Okyanus Yayınları 40 Seansta Kolay Biyoloji Nasıl?

Karekök sıfır gibi güzel bir kitap. Testlerin yanı sıra alıştırmalar ile de sizi hazırlıyor. Klasik bir sınav için de ideal bu kitap. Tercih sizin…

2024 TYT Biyoloji Orta Seviye Kitap Önerileri

Sıra geldi TYT için orta seviye 🤩 kaynak önerilerine.

Palme Yayınları TYT Biyoloji Konu Anlatımı Nasıl

Biyoloji deyince akla gelen ilk yayın Palme Yayınlarıdır. Hemen hemen her biyoloji öğretmeni size ilk palme önerir. Palme yayınları konu anlatımı biyoloi için çok güzel.

Konu anlatımı A ve B şeklinde iki ciltten oluşuyor. Çoğu kişi A cilt numaralı kitaba TYT, B cilt numaralı kitaba AYT için diyor fakat aslında tam anlamıyla öyle değil.

Biyoloji çok genel bir ders. AYT sandığınız bazı konular TYT den de gelebilir. Bu sebeple biyoloji genel olarak bu TYT bu AYT diye ayrılmaz. Palme de sanırım bunu göz önünde bulundurarak böyle yaptı.

Ama genel anlamda TYT de gelebilme ihtimali yüksek konular ilk kitapta yani A ciltli kitapta var.

Kitap renkli ve bol bol resim var. Bu özellik biyoloji için çok önemli. Görmek… Görerek öğrenmek… Biyolojide bu olgular önemlidir. Başka bir kaynak alacaksanız da bu özelliği arayın lütfen!

Her anlamda iyi değil tabii ki. Bazen müfredat dışı konu anlatımlarına değiniyor. Sanırım tek kötü özelliği bu.

Palme Yayınları TYT Biyoloji Soru Bankası Nasıl

Konu anlatımından farklı olarak TYT ve AYT olarak ayrı iki kitap var, soru bankası için.

Palme yayınları biyloji konu anlatımı kadar güzel soru bankası da.

Palme yayınları soru bankası kitaplarında sayfanın kenarlarında kısa kısa açıklamalar var. Bu özellik biyoloji için de geçerli.

Palme Yayınları TYT Biyoloji konu anlatımı da soru bankası da gayet güzel ve iyi kitaplar. Bir çok kişi tarafından kullanılan kitaplar. Hemen hemen herkesin elinden geçmiştir bu kitaplar.

Sizlerinde bu kitapları kullanabilirsiniz. Orta seviye için ideal.

Çözüm Yayınları TYT Biyoloji 3D Soru Bankası (Hocalara Geldik) Nasıl

Bu yayının bu serisini yani hocalara geldik işbirliği, ortaklaşması ile çıkan kitapları genel olarak seviyorum.

Kitapta yer alan bazı özel sorular Hocalara Geldik youtube kanalında çözümü yapılıyor. bunun yanı sıra her soru zaten PDF çözümlü.

Sorularını incelemedim. Yani kullanmadığım bir kitap fakat genel anlamda yapısını yorumlamak isterim:

Kitabın normal testlerinde ilk üç soru çok kolay ve son üç soru zor seviyede. Geri kalan sorular ise orta seviye. Her kitapta bu taslağı görebilirsiniz.

Kitapta her konudan yeterli sayıda test var. Bir konuda bu normal testler bittikten sonra ÖSYM Tarzı Testler geliyor. Kitabı elinize alırsanız bu bölümleri şu şekilde belirtmişler: “Bire Bir ÖSYM” Bu sorularda orta seviye ama içlerinde düşündüren sorular var.

Belirli aralıklarla Tümevarım Testleri var. Bunlarda gelişmiş bir ünite tarama testi diyebiliriz. Bu testlerde ağırlıklı olarak o ünitenin soruları var. Bunların yanı sıra o teste kadar olan ünitelerden de sorular var.

Yepyeni bir kitap! Güncel soru tipleri barındırıyor. bence denemenizde fayda var.

2024 TYT Biyoloji Zor Seviye Kitap Önerileri

Araştırdım ama pek zor kaynak bulamadım. Konuya hakim olun. Bunun yanı sıra bir iki orta seviye bitirin: Tamamdır.

Tavsiyem: Palme Yayınları kesinlikle elinizden geçmiş olsun. Zor kaynağa gerek yok.

Yazı Sonu ve Açıklamlar

Yazının sonuna geldik. Elimden geldiğince, kitap sanki elindeymiş gibi açıklamaya çalıştım. Bu sebeple biraz uzun oldu.

Tabii ki yine bazı açıklamalar yapma gereği hissettim.

Öncelikle bu bir tanıtım-reklam yazısı değildir. Bu yayınlardan sevdiğim, kullandıklarımı özellikle belirttim. Bazı yayınları da ölçülü şekilde eleştirdim.

Umarım sizlere yararı olur.

Yazı başında belirttiğim İnternet ile Kitap Alışverişi için Güvenli ve Ucuz Siteler yazımı tavsiye ederim.

🔒

🔒

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

Yorumları Göster (2)