Bilsem Sınavında Kaç Soru Var 2023 Kazanmak için Kaç Soru Çözülmeli?

2023 Bilsem sınavına çocuğunu hazırlamak isteyen ailelerin sınava ilişkin olarak aklında pek çok soru var. Her yıl yeniden düzenlenen sınav sistemi, Bilsem sınavına hazırlık aşamasındaki aileler ve çocukların tanıdık soru işaretleriyle karşılaşmasına neden oluyor.

Sınavın içeriğinin yanı sıra aile ve çocuklar, Bilsem sınavında öğrencilerin kaderini belirleyen şu gibi bazı popüler soruların yanıtlarını merak ediyor:

  • Bilsem sınavında kaç tane soru yer alıyor?
  • Bilsem sınavında sorular ne şekilde soruluyor?
  • Bilsem sınavında adayların başarılı sayılmaları için kaç soruyu doğru yanıtlamaları gerekiyor?

Bilsem Sınavının İlk Aşaması: Grup Tarama Sınavı

Bilsem sınavının ilk aşaması “Grup Tarama Sınavı” olarak adlandırılan sınavdır. Bu sınavlar:

2017 yılında 1, 2 ve 3. sınıflar için bilgi işlem merkezinde tabletlerle yapıldı.

2016 yılında 1 ve 2. sınıflar için tablet bilgisayarlarla, bilgi işlem merkezinde, grup tarama uygulaması şeklinde yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise test kitapçığı üzerinden sınav yapıldı.

–    2015 yılında sınav soruları 2, 3 ve 4. sınıflar için test şeklinde verildi.

Bilsem sınavı 2020’da testlerin tüm sınıflar için tabletler üzerinden ve bilgi işlem merkezinde yapılması bekleniyor.

Bilsem Sınav Soruları Kaç Tane Olacak?

Bu soruya başka bir yazıda 2020’ye göre cevap verdik. O yazıdan en güncel bilgileri öğrenebilrisin: https://ogrencikozu.com/bilsem-baraji-kac-puan-2020/

Bilsem deneme sınavı yardımıyla sınava hazırlanan kişilerin her seferinde farklı soru sayılarıyla karşılaşmaları oldukça doğal.

Bilsem sınav soruları gibi sınavda çıkacak soruların sayısının da yıllara göre farklılık gösterdiğini görüyoruz. Son yıllarda yapılan Bilsem sınavlarında soru sayısı şu şekilde farklılık gösteriyor:

  • 1. sınıflar için sınav süresi: 60 Soru > 60 Dakika (2017)
  • 2. sınıflar için sınav süresi: 70 Soru > 70 Dakika (2017)
  • 3. sınıflar için sınav süresi: 70 Soru > 70 Dakika (2017)
  • 4 .sınıflar için sınav süresi: 70 Soru > 70 Dakika (2017)

Bilsem Sınavını Kazanmak için Kaç Soru Yapmak Gerekir 2023

Bilsem Grup Tarama sınavında kazananları belirlemek için soru sayısından ziyade, başarı ortalaması önemlidir. Sınavlar gerçekleştirildikten sonra yurt genelindeki başarı oranı temel alınarak, genel başarı ortalamasının üstünde başarı gösteren öğrenciler, bireysel sınava girmeye almaya hak kazanırlar.

İlk sınavda sorulan sorunların tamamı bilgi ve beceri ağırlıklı olmakla birlikte, ikinci sınavda uygulanacak olan testler bireysel başarı ve yetenekleri baz almaktadır.

Bilsem, Grup Tarama Sınavına Hazırlık Nasıl Yapılabilir?

Bilsem
Bilsem

Veliler ve çocukların düştüğü ilk ve en büyük yanılgı çıkmış sorulara odaklanmaktır. Bilsem sınavı çıkmış soruları tekrar eden sıradan bir sınav değildir. Her yıl adayların karşısına yeni sorularla birlikte yeni test modelleri de getirilmektedir.

Bilsem sınavına hazırlık aşamasında takip edilecek yöntemler aynı olmasına rağmen öğrencilerin karşısına çıkacak sorular her dönemde farklılık gösterecektir. Daha önceki dönemlerde ilk sınavda farklı zeka testi modellerinden faydalanılmıştır. Örneğin:

  • 2015 yılında 2, 3 ve 4. sınıflar için WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ölçümleme yapıldı.
  • 2016 Yılında 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) ile ölçümleme yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.
  • 2017 Yılında 1 ve 2. Sınıflar için ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) ile ölçümleme yapılırken, 3. Sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.

2020 ve 2021 BİLSEM seçmelerinde, bireysel değerlendirme aşamasında kullanılacak zeka ölçeğinin ne olacağı ise henüz belli değildir.

Bilsem deneme sınavının ilk etabı olan Grup Tarama Sınavı’nda artık tablet destekli sınavların gerçekleştirilmesi bekleniyor. Öğrenci adaylarını ne tarz soruların beklediği cevabı için ise Bilsem tarafından geliştirilen BİLSEM DEMO uygulamasına göz atabilirsiniz.

Bilsem Sınavına Hazırlık ve Bilişsel Yeteneklerinizi Geliştirmek için MentalUP’ı Deneyebilirsiniz

Bilişsel yeteneklerinizi geliştirmek ve Bilsem sınavına hazırlık için; TÜBİTAK’ın desteklediği, alanında uzman akademisyen ve doktorların katkılarıyla geliştirilen MentalUP’ı deneyebilirsiniz. Pedagojik ürün sertifikasına sahip MentalUP’ı kullanarak, çocuklar Bilsem sınavlarına hazırlanırken eğlenceli oyunlar yardımıyla, sıkılmadan bilişsel yeteneklerini geliştirirler.

MentalUP ve Bilsem
MentalUP ve Bilsem

MentalUP, eğlenceli yüzlerce alıştırma ve kişinin seviyesine göre belirlenen özel zorluk derecesiyle, Bilsem’e hazırlık aşamasında faydalanabileceğiniz en kapsamlı interaktif destek programıdır. Bilgisayarınızdan, akıllı cihaz ve tabletlerinizden; kısacası tüm cihazlarınızdan erişebileceğiniz MentalUP’a ulaşmak için tıklayın.

Bilsem Sınavında Nasıl Sorular Soruluyor?

Bilsem deneme sınavı 2017 ve 2018 kaynaklarında görebileceğiniz üzere, Grup Tarama sınavında sıkça; mantık yürütme ve zeka oyunları şeklinde nitelendirebileceğimiz testler karşımıza çıkıyor.

Bilsem
Bilsem

Basit temelli örnek soruları görmek ve incelemek için ise MEB tarafından hazırlanan Bilsem Demo uygulamasına göz atabilirsiniz. Bilsem Demo, basit birkaç örneğe göz atmak için ideal bir uygulama olmasına rağmen alıştırmalar, deneme sınavları ve gelişim için MentalUP gibi daha gelişmiş bir interaktif uygulamadan destek almanız gerekeceğini unutmayın.

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

Yorumları Göster (4)