Fen Bilimleri Dersine Nasıl Çalışılır?

Eski adıyla Fen ve Teknoloji dersi hayatımızın içinde ve öğrenilmesi en rahat olan derslerden biri olmasına rağmen öğrenciler bazen zorlanabiliyor. Bu kimi zaman çalışma teknikleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmamaktan kaynaklı bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle Fen Bilimleri dersi müfredatının ortaokul öğrencilerin öğrenme kapasitesinden daha ağır olmadığını kabul etmek gerekiyor. Aşılamaz, öğrenilemez, zorlayıcı bir hale getirmek de kolay ve anlaşılır bir hale getirmek de öğrencinin elinde olan seçeneklerdir. Ön yargılardan kurtularak, sebep sonuç ilişkisi kurmayı hayatımıza adapte ederek işe başlamalısınız. Ezberci bakış açısından kurtulmak ve mantık yürütmek, yükü oldukça hafifletecektir.

Dersi Derste Öğrenmek

Dersi derste öğrenmek çok kulağa klişe gelse de aslında konu ile ilgili ilk yargımız çoğu zaman ders esnasında oluştuğu için dikkate alınması gereken bir konudur. Merak ettiğiniz, anlamadığınız şeyleri öğretmeninize sormak çoğu zaman en kolay öğrenme metodudur. Eve gittiğinizde yeniden öğrenmek değil de öğrenilen konuları kısaca tekrar etmek ders çalışmayı rahat bir hale getirecektir. Fen Bilimleri konu anlatımı kitaplardan ve Tonguç Akademi eğitim videolarından da öğrenilebilir. Fakat ders esnasında öğretmenle birebir şekilde öğrenmek ve arkadaşlarınızla fikir alışverişi yapmak sosyal becerilerinizi de geliştirir. Ne kadar çok duyu organı bir arada çalışır ve ne kadar çok uygulama yapılırsa o derece sağlıklı bir öğrenme gerçekleşir.

Fen Bilimleri

Fen bilimleri dersinde de diğer her derste olduğu gibi not tutmak çok önemlidir. Ders esnasında dikkati vererek ufak notlar almak öğrenmeyi çok daha kalıcı hale getirecektir. Ortaokul Fen Bilimleri kitaplarındaki konular alınan notlarla karşılaştırılıp önemli noktaları belirleyebilirsiniz. Öğrencilerin en çok yaptığı hata uzun uzun yazılar yazıp kısa sürede sıkılmaya sebep olmaktır. Notlarınızı sade bir şekilde, kelime kalabalığı yapmadan tutmalısınız. Renkli kalem kullanmak ve resimlerle, grafiklerle desteklemek not tutmayı ve tutulan notları sonradan okumayı zevkli hale getirecektir. Daha sonra konu hakkında test çözerken bir konuya göz atmanız gerektiğinde kalın kitapları karıştırmaktansa bu notlar çok daha işlevsel olacaktır.

Ders Dinledikten Sonra Neler Yapılmalı?

Konu tekrarı yapmak da öğretmenlerden sık sık duyduğunuz bir tabirdir. Belli zaman aralıkları ile bir konu tekrar edildiğinde akılda daha kalıcı olur. Nasıl tekrar yapacağını bilmeyenler, öğrenip öğrenmediğinden tam emin olmayanlar için de önerilerimiz var. Yer yer sözel olan bölümler özellikle 8. Sınıf Fen Bilimleri konu anlatımı çalışanlar için konular biriktiğinde içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Tonguç Akademi video anlatımları ile de anlamadığınız ve kaçırdığınız noktalara geri dönerek tekrar yapabilirsiniz.Kendi özetinizi kısa ses kayıtları halinde kaydedip bunları haftada birkaç defa mümkünse her gün bir defa dinlemek oldukça iyi sonuçlar verecektir. Ufak notlar hazırlamak, kartlar halinde cebinizde çantanızda taşımak, toplu taşımadayken, dışardayken bu kartlara göz atmak da faydalı olacaktır. Test çözerek pratik yapmak da en gerekli ve en iyi sonuç veren uygulamalardandır.

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

yorum Yap