Tıp Kazanmak için Tavsiyeler
Tıp Kazanmak için Tavsiyeler yazımda tıp fakültesi kazanmak için nasıl çalışmalı, yapılması gekenler ne ve nasıl bir ders programı olmalı açıklayacağız.
Tıp kazanmak çoğu sayısal öğrencisinin hayalidir. Tıp kazanmak için kaç net yapılması gerektiğinden tıp kazananlar nasıl çalıştı sorusuna kadar birçok konuda merak sahibi oluyorlar.
Biz de bu konuda tıp kazanmak için nasıl bir yol izlemeli buna değineceğiz. Ayrıca tıp fakültesi ders programı yani çalışma programı konusunda da bilgi vereceğiz.
Yazımızı okuduktan sonra başarıyı yakalayan bir çok kişi oldu. Bize teşekkür mailleri attılar, sosyal medyadan yazdılar. Bazıları yazının altına yorum yaptı. Sizden de aynısını beklerim!
İçindekiler
Tıp Kazanmak İçin Taktikler
Şimdi hazırsak başlayalım.
Öncelikle tıp hedefi olup da bu yazımıza gelen, bilgi arayan arkadaşlarıma şöyle bir ön özet geçeyim:
Sitemiz hedefleri yüksek olan öğrenciler için biçilmiş kaftan. Birçok içeriğimiz ile sizleri başarıya, hedeflerinize yani tıp fakültesine yaklaştırıyor.
O zaman ilk olarak ne yapmalı:
Karakter kendini beğenmişlikle yanıt verir:
- Öğrenci Kozu içeriklerini yakından takip etmeli!
Şaka bir tarafa gerçekten güzel ve özgün içeriklerimizi takip etmenizi öneririm. Yazının sonuna doğru daha detaylı açıklayacağım.
Kendine Güven
Kazanabilirsin. Zor değil. Ne derler bilirsin: Başlamak bitirmenin yarısıdır. Kendine güven, hedefini koy ve artık başla çalışmaya.
Tıp kazanacağım yerine bir üniversite seçip, hakkında biraz araştırma yapıp, net bir sıralama hedefi koyman daha güzel bir hedef olur.
Üniversiteni seçip hakkında araştırma yapman seni daha da isteklendirir. İleride yani sınav sürecinde sıkıldığın, bıktığın zamanlar olur. Bazen haftalarca çalışmak istemezsin. Bu zamanlarda sana motive olur.
Tanıdığım bazı insanlar hedeflerini kağıda yazıp ceplerinde, kalemliklerinde taşıyorlardı. Devamlı karşılarına tutuyorlardı, gaza gelmek için. Bence işe yarar.
Düzenli Bir Hayatın Olsun
Tıp kazanmak zor değil, tıp okumak zor.
Tıp Öğrencileri
Bu sözü duydun mu hiç? Gerçekten böyle.
Sözü nereye getireceğim biliyor musun? Tıp kazanmakla iş bitmeyecek ki. Tıp kazananlar nasıl çalıştı diye soruyorsan hemen söyleyeyim: düzenli ve sürekli çalıştı.
Tıp kazanmak için düzenli çalışacaksın, o kadar. Hayatının bir planı ve düzeni olmalı. Bu zamanı yönetme özelliğini kendi kişiliğine katmalısın. Tıp kazandıktan sonra buna ihtiyacın olacak.
Tıp kazanmak zor değil! Tıp okumak zor olduğu için tıp kazanmak zor. Yani sizi aslında zorluğa hazırlama süreci bu. Bunun bilincinde ol.
Diş hekimliği kazanmakta aynı süreci ve özellikleri gerektirir. Üstüne biraz da beceriniz olması mühim. İsteyen olursa benzeri bir yazı diş hekimliği kazanmak için taktikler şeklinde yazarız, yayınlarız.
Tıp Kazanmak için: Düzenli Uyku ve Beslenme
Düzenli hayatın bir parçası bunlar. Düzenli uykunuz olmalı ki hem tıp kazanabilin hem de tıp okuyabilin.
Beslenmeniz dengeli olmalı. Öğünleri atlamamanız lazım. Zeka gelişimine etkisi büyük. Ayrıca siz bir doktor olacaksınız. Kendiniz sağlıklı olmazsanız hastanız ile nasıl ilgileneceksiniz.
Uçak yolcularına yaptıkları anonsu biliyor musunuz? Acil durumda hava maskenizi önce kendinize sonra çocuklarınıza takın derler. Sebebi önce kendini kurtar ki sonra çocuğunu rahat rahat kurtar diye.
O zaman neemiş: Tıp okumak için önce kendin sağlıklı ol!
Tıp Kazanmak için Ne Kadar Başarılı Olmalı
Yasa gereği ilk 40 binde olmak zorundasın. Bunun dışında devlet üniversitelerinde durum (KKTC uyruklu değilsen) ilk 20 binde olmak zorundasın.
Daha doğru bilgi almak için şurayı ziyaret edebilirsin:
Tıp Kazanmak İçin Kaç Net Yapmalı
Yukarıda başarı sıralamalarından bahsettim. İşte konu bu. Dediğim sıralama aralığında olun da kaç net yaparsanız yapın.
Ama yine de kendinize bir hedef koyacaksanız size bir yazı önereyim:
Tıp Kazanmak İçin Özellikle Hangi Derse Çalışmalı
Tıpı yapan her şeyi yapar.
Türk Halkı
Bu sözü duydun mu peki?
Bu sözü tersten okursak sorumuzun cevabını buluruz. Tıp yapmak için her şeyi yapmalıyız.
Hangi derse ağılık vermeniz yıllara göre gelen güncelleme il değişiyor. Yazınının güncelliğini koruması adına net bir şey söyleyemem ama matematik ve biyoloji öne çıkıyor.
Bu derslerden özellikle biyolojiyi yapabiliyor olmanız, ilginiz olması sizi tıp kazanmak için gerekli özelliğe sahip olduğunuz konusunda biraz önemli.
Neden biraz önemli ona değineyim de diğerleri kızmasın. Tıp kazanmak istiyorsunuz ama biyoloji dersiniz iyi değilse sorun değil. Belki öğretmeniniz kötüdür. Bu ufacık bir örnek. Buna çok takılmayın!
Tıp hakkında merak ettiğin daha fazla şey olabilir. Sonuçta bu senin mesleğin olacak. Aklına takılan bir soru varsa sitemizin soru-cevap bölümünden sorabilirsin. Tıp okuyan bir sürü öğrenci üye. Sana yardım ederler. İşte link:
Bu tip yazılar hoşuna gidiyor mu? O zaman hemen aşağıdaki alandan ABONE Ol! Bu tipte güzel rehberlik yazılarını sana gönderelim.
Güncellemeler için abone ol
Tıp Kazanmak İçin Çalışma Programı
Tıp kazananların çalışma programı hakkında detay vermeye çok gerek yok aslında ama yine de bahsedelim.
Düzenli çalışmanız gerektiğini vurguladım. Bunun yanında her şeye çalıştığınız zaman tıp fakültesi olur. Yani tıp kazanmak için her konuya çalışmanız ve iyice anlamanız gerek. Eksikler olabilir ama fazla olmasın.
Ders çalışma programı konusunda sitemizdeki program işine yarayacaktır.
Tasarımı ve konu dağılımı özenle yapıldı. Lütfen incele!
Çalışma programı görselde olduğu gibi. Görsel TYT programı. Merak etme AYT de var.
Tıp Kazanmak İçin Kitap Önerileri
Tıp kazanmak için orta ve üzeri kaynaklar kullanmalısın. Biz her ders için kolay kitaplar, orta kitaplar ve zor kitaplar olarak sınıflandırdık.
Hangi kitap ÖSYM sınavına daha yakın belirttik. Okuman iyi olur. Aşağıda bağlantı var.
Tıp Kazanmak İçin Başka Ne Yapmalı
Tıp kazanmak için neler yapmalı aşağı yukarı hepsini yazdık ama başka ne yapmalı?
Tıp Kazanmak İçin Öğrenci Kozu
Öğrenci Kozu tüm içerikleri, motivasyon yazıları ve rehberlik yazıları ile hizmetinde!
Tek yapman gerek ana sayfada biraz gez! Menü den bir iki sayfaya gir. Eminim ilgini çeker. Çekmezse de ne yapalım, sana hitap etmedi der geçeriz.
Yazı Sonu
Uzunca bir yazı oldu. Umarım tıp kazanırsın. Kazandığında Öğrenci Kozu’nu unutma! Yakınlarına tavsiye etmen bizim için önemli.
Hayatta başarılar…