TYT Matematik Dersine Nasıl Çalışılır? • PÜF NOKTA

TYT Matematik Dersine Nasıl çalışılır? Matematik dersinde başarılı olmak için bu yazıyı okumalısınız. Matematik dersi için taktikler, püf noktaları…

Yazımız sadece TYT veya AYT için değil. Aynı zamanda KPSS Matematik Nasıl Çalışılır sorununda cevabı olacak.

Yani Matematik Dersine Nasıl Çalışılır yazımız aslında tüm sınavlar (KPSS, LGS, YKS ve ALES) için geçerlidir. Bilgi, bilgidir. Nerede kullanacağınız size kalmış.

Bu yazımızda Matematik dersi için taktikler verdim. Bu yazı benzeri diğer dersler için de var. Aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bu tip yazıların yanında konu konu nasıl çalışacağınızı içeren yazılarda gelecek. Takipte kalasın can cazım 😉

Yazının devamında diğer muazzam içeriklerden de bahsettim. Mutlaka oku!

Şimdi geri konumuza gelelim. Matematik Nasıl Çalışılır yazımıza başlıyoruuuz! Aşağıdan okumaya başla bakalım!

Matematik Dersine Nasıl Çalışılır

Matematik dersine nasıl çalışılır? Hadi bak bakalım nasıl çalışılırmış.

TYT matematik diğer derslere göre bence daha önemli. Çünkü çoğu kişi zorlanıyor. Herkesin tıkandığı bir net aralığı var. Türkçe dersine nasıl çalışılır yazımda yaptığım gibi belli başlıklara göre gruplandırıp anlatmam daha iyi olur sanırım.

Gruplandırmamı yine konulara göre yaptım.

Başlamadan şu açıklamayı yapmam gerek: geometri için ayrı bir yazı yayınlayacağım. Bu yazı sadece TYT Matematikteki ilk 30 soru için bir yazı.

Şimdi genel olarak matematikdeki soruları gruplandıracak olursak su başlıklara ayırabiliriz: temel kavram soruları, problemler, konu soruları olmak üzere yapabiliriz.

Hazırsak yazımıza başlayalım!

Temel Kavram Soruları Nasıl Yapılır

Temel kavram soruları derken hangi soru tiplerini ve konuları bu gruba alıyorum önce bunu açıklamalıyım:

İşlem yeteneği ölçen 4 işlem soruları, rasyonel sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar gibi konulardan gelen soruları bu gruba aldım. Genel olarak ilk 10-15 soru bu konular veya buna benzer konulandan gelir. Kolay başlar ve giderek zorlaşır. Her yayın evinde böyle olamayabilir fakat ÖSYM genel olarak böyle yapar. Çıkmış soruları inceleyebilirsiniz.

Peki, bu soruları yapamayanlar ne yapmalı?

Bu soruları yapamıyorsan eğer su iki sorundan biri sende var demektir: ya konuyu bilmiyorsun ya da soru tipini bilmiyorsun.

Bu iki başlık içinde ayrı ayrı çözüm yolu var.

Konuyu bilmiyorsan çözüm basit: konu çalış. Konuya çalıştıktan sonra belli bir seviyeye kadar gelebilirsin. Eğer bu seviye seni tatmin etmiyorsa soru tipleri görmen gerek. Böylelikle bu ilk 15 sorunun birçoğunu yapabilir hale geleceksin. Her şey tamamsa yazıyı okumaya devam et! Çünkü daha soru tipleri görmek derken neyi ifade etmeye çalışıyorum açıklamadım.

Aslında soru tipi görmek deyince matah bir şey gibi geliyor ama valla değil.

Benim görüşüm adam akıllı konuyu çalışırsanız soru tiplerini görmek konusunda zaten baya yol kat edersiniz. Hedefiniz fule yakın bir sonuç elde etmekse o zaman bol bol soru çözmelisiniz. Tyt matematik için kaynak önerileri yazımda zor kaynak önerileri kısmında önerdiğim kaynaklar var. Soru tipleri özgün. Kullanmanızda fayda var. Aman okuyun kaynak önerileri yazımı. Baştan sağma is yapmadım. Her kaynağı açıkladım.

Aslında diğer başlığa geçmem gerek fakat nedense su soru tipleri konusuna bir açıklık getirmek istiyorum. Örneğin karekök konusunda su klasik soru tipi vardır:

√ (2.3.4.5)+1 gibi bir soru klasiktir. Sayıları ufak verdim ama aslında bu soru daha yüksek sayılarla verilir. Şimdi ilk defa görüp bu soru nasıl yapılır diyenler varsa hemen soru cevap bölümüne baksın! Sizlerden gelen bir soru üzerine çözümünü yap mistim.

Bunun dışında sizlerin de sorusu varsa oradan yazabilirsiniz.

Öğrenci Kozu Soru-Cevap Platformu

Problem Soruları Nasıl Yapılır

Şimdi ben bu başlık için apayrı bir yazı yazmayı düşünüyorum. Daha detaylı şekilde açıklayacağım orada. O yazıda kitap önerilerinde de bulunacağım. Ama şimdilik burada da ağzınıza bal sürecek kadar taktik vereyim.

İlk önce klasik problem konularına ve soru tiplerine çalışın. Klasik olarak konuyu bilmek faydalı.

Klasik konuyu öğrendikten sonra o konuyla ilgili bol soru çözün. Matematik dersi için kaynak önerileri yazımdaki orta dereceli kaynaklar önerimdir.

Şimdi ikinci etaba gelelim. Klasikleri aştıysak özel soru tiplerini görme vaktiniz geldi. Bunun konu anlatımı yok. Soru çözeceksiniz, bol bol. Kaynak önerileri yazımdaki zor kaynaklar olarak grupladığım kitapların problem soruları bence güzel.

Konu Soruları Nasıl Yapılır

Konu soruları derken kastettiğim sorular aslında 10. sınıf matematik konularıdır. Bu konular: polinomlar, karmaşık sayılar, ikinci dereceden denklemler gibi konular. Kesinlikle konuyu çalışmanız hatta video veya öğretmen yardımı ile birinin size anlatmasının şart olduğu konular.

Çözümü de aslında bu. Konuyu iyice öğrenme ve sonrasında güzelce soru çözme.

Matematik için Taktikler

Evet! Bu yazıda bitti. Her yazımda olduğu gibi bazı uyarılar yapmalı ve sizlere faydalı olduğunu düşündüğüm konuyla ilgili yazılarıma link vermeliyim.

İyi, hoş, güzel… Konular bitti. Dediklerimi yaptın ve netler de tavan ama sonra netler azalmaya başladı. Performans düştü. Neden?

Sorunun cevabi ne biliyor musun? Bazılarınızın tekrar yapmak dediğini duyar gibiyim.

Şaka şaka hiçbir ses duymuyorum. Tahmin sadece.

Sorunun asıl cevabi tekrar yapmak değil, iyi bir tekrar yapmak.

Tamam da iyi bir tekrar nasıl yapılır dediğinizi duyar gibiyim.

Şaka şaka hiçbir… Ayni espriyi üst üste yaparım ara sıra ama bu kadar üst üste değil.

Konuyu dağıtıyorum gibi geliyordur size, belki bazılarınızın hoşuna gitmiyor olabilir ama ÖSYM paragraflarda böyle.

Benim amacımda bu. Siz bu yazıyı okurken bir imla yazımı öğreniyorsunuz veya bir deyim kullanıyorum onu öğreniyorsunuz. Bu yazı ile beyninize kodlanıyor bir daha hiç aklınızdan çıkmıyor. Bazen böyle konuyu dağıtıp dağıtıp topluyorum ki algı gücünüz artsın.

Sonuç olarak bu tavsiye yazısını okurken farkında olmadan deyimler, atasözleri, imla öğreniyor ek olarak algı gücün gelişiyor. İste bu da Öğrenci Kozu farkı.

Gelelim konuya:

İyi bir tekrar için en güzel yöntem Basamak Tekrar Sistemi (BTS). Yazıya tıklayarak ilgili yazımı okuyabilirsin.

Yazı içinde de çokça değindiğim kaynak önerileri yazım için buyrun: YKS için Kitap Önerileri

Şimdi böyle ufak ufak bahsedip, link koyup geçmeyelim. Aşağıda daha detaylı açıklayarak bağlantıları vereyim.

👇 BEKLEME YAPMA 👇

2024 YKS İçin Cephane

Evet tam anlamıyla bir 💣 cephaneden bahsediyorum.

Matematik Dersine Nasıl Çalışılır yazımız kadar güzel içerikler var sitede. 

Bu içerikleri kaçırmamak için Öğrenci Kozu’nu geleceğine engel olamayacak şekilde ziyaret edebilirsin. “Geleceğine, işlerine engel olmayacak şekilde” vurgusunu bir kez daha kez vurguladım. Sadece bu site için değil hiç bir uğraş için bu vurguyu yapıyorum. Bilgin olsun!

Şimdi gelelim diğer içeriklere diyecektim ama bir ufak açıklama daha yapayım.

Bu yazı sonu tanıtımları her yere koyuyorsun, biliyoruz bunları diyen Öğrenci Kozu kitlesi! Sözüm size: sitemizi ilk defa ziyaret eden, bizi bu içeriğimizle tanıyan kullanıcılar için bu bilgilendirmeyi yapmak zorundayım. Anlayışınız 🙏 göstereceğinizi biliyorum.

2024 TYT Çalışma Programı

Sitemizin en gözde içeriklerinden biridir çalışma programı. 2019 YKS için en güncel müfredattan hazırldığımız çalışma programları.

Ara sıra dikkati dağılanlar oluyor yazı uzun geliyor. Dur aşağıya bir ünlem koyayım kendine gelsinler!

İyi Bir Gelecek İçin!

Yukarıda TYT Çalışma Programından bir görsel vardı. Aşağıda da AYT çalışma programından bir görsel varç

Bu çalışma programına, YKS Çalışma Programına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsin.

2024 YKS Kitap Önerileri

Yazıda da bol bol kitaplardan bahsettim. İşte kitap önerileri yazılarım.

ÖSYM’ye en yakın kitap önerileri aşağıda. 

şuradaki 👇 bağlantı ile YKS Kitap Önerilerine ulaşabilirsin.

Girişimci Hikayeleri

Çalışırken sıkılırsın diye düşündüm ve sana şöyle bir şey yaptım: Girişimci Hikayeleri. Bağlantıdan motivasyon hikayelerine ulaşabilirsin.

YENİ: Soru-Cevap

Son çalışmalarımızdan biri sitemizin Soru-Cevap Platformu. Bu bölümü; aklına takılan soruları bana veya platforma üye olan herkse sorabilmen için tasarladık. Soru-Cevap platformunun güzel yanlarında biri de anketler yapabilmen.

Bu güzel sınav senesinde sana başarılar… 💪

Matematik Dersine Nasıl Çalışılır yazımızın sonuna geldik. Bizi instagram dan takip etmeyi unutmayın!

İyi çalışmalar…

Sanırım bu kadar. Görüşmek üzere!

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

yorum Yap