LinkedIn Nedir

LinkedIn nedir? LinkedIn nasıl kullanılır? Neden LinkedIn kullanmalısınız? Kimler kesinlikle LinkedIn kullanmalı? LinkedIn profili nasıl oluşturulur? LinkedIn ücretli mi? LinkedIn faydaları nedir? LinkedIn hakkında her şey bu yazımızda.

LinkedIn Nedir

Günümüzde sosyal ağlar internet dünyasının vazgeçilmez unsurudur. Sosyal medyanın bir diğer mecraları arasında yer alan linkedin, iş arayan ve işveren kişilerin kullandığı ve iş hayatı ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı sosyal bir ağdır.

Diğer sosyal ağlardan pek bir farkı olmayan fakat tek bir ayrımı iş amaçlı kullanılan linkedin, meslektaş gruplar ile kolay yoldan iletişime geçebilme ve rahatlıkla arkadaş edinebilme platformudur.

Dünyanın en geniş profesyonel ağlarından birini oluşturan Linkedin’ in kullanımı oldukça basittir. Arkadaş bulma işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için yapmanız gereken tek şey e-mail adresiniz üzerinden taratma işlemi gerçekleştirmeniz halinde defterinizde kayıtlı halde bulunan insanlarla kolaylıkla irtibat kurabilirsiniz.

Linkedin ne için kullanılmaktadır?

Linkedin kullanımının temel amacı iş başvurusu yapmak isteyen kişilerin kolaylıkla iş başvurularını gerçekleştirmesi, Yapılan sunum, dosya ve birçok kitapların rahatlıkla paylaşılabilmesi, Bloglarınızın kolay yoldan reklamını gerçekleştirmek, iş hayatı ile ilgili konularda bilgi alışverişi yapmak gibi pek çok alanda fayda sağlamaktadır.

Neden LinkedIn Kullanmalıyım?

Gelişen teknolojik gelişmelerin ardından artık internet ortamları üzerinden rahatlıkla iş bulabilme ve iş alımları gerçekleşirken işe alınacak kişilerin profilleri, hesapları ve sayfaları gözden geçirilerek iş alımları gerçekleşmektedir. Hal böyle olunca sosyal ağlarda ki hesapların ayrı bir önemi olmaktadır. Ülkemizde günden güne belli oranlarda kullanıcı sayısı git gide artış göstermektedir.

Üye işlemlerinizi gerçekleştirirken yapmanız gereken tek bir şey kendinizle ilgili bir Cv oluşturmanız olacaktır. Artık profesyonel bilgi, fırsat ve fikir alışverişleri insanlara güvenli bir şekilde linkedin aracılığı ile ulaşmaktadır. Üye olmanız halinde pek çok işinize yarayacak adımlara ulaşmanız mümkün olacaktır. Sektör hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmak, hedeflerinize kavuşmak ve profesyonel kimliğinizi dışarıya yansıtmak amacı ile linkedin vazgeçilmez bir aracı unsurudur.

Kariyerlerin en iyi şekilde özetlendiği bu platforma sizlerde dâhil olarak işinizi yükseltmek, gelişmek ve yeni girişimlere yönelmek, bilgiyi keşfetmek amaçlı birçok kolaylıklar linkedin sayesinde kullanıcılara ulaşmaktadır. Ayrıca kişilerin birbirlerine etiketlemesine olanak tanıyarak bilgi alışverişlerinin yaşanmasında pay sahibi olmaktadır. Kısaca linkedin sosyal medyanın öne çıkan ağlarından biri olarak yeni girişimlerin keşfetmesinde öncü olmaktadır.

LinkedIn’in Sahibi Kim?

2002 yılında kurulan LinkedIn, 13 Haziran 2013’te 22,2 milyar dolara Microsoft’a satıldı. Satış sonrası LinkedIn çok gelişti ve yazılım olarak çok iyi bir noktaya geldi. Dolayısıyla kullanıcı sayısı arttı.

LinkedIn Hesabı Oluşturmanız 5 Neden

  1. İlgi alanınıza göre oradaki grup ve tartışmalara katılarak sosyal çevrenizi gözle görülür derecede genişletebilir, kendinize yeni iş imkanları yaratabilirsiniz.
  2. Eski işlerdeki başarılarınızı ortaya koyabilir, daha da önemlisi eski iş arkadaşlarınız veya müşterilerinizden tavsiye mektupları alabilirsiniz.
  3. Yetenek avcılığı yapan şirketlerin sizi daha kolay farketmesini ve keşfetmesini sağlayabilirsiniz.
  4. Arkadaşlarınızın nerelerde çalıştığını görebilir, sizden daha iyi şirketlerde çalıştığını farkettiğiniz arkadaşlarınız tarafından çalıştıkları şirketlere direkt önerilebilirsiniz.
  5. Kişisel bloglar, Twitter, Amazon gibi hayatımıza eklenen her türlü yenilikle senkronize etme şansınız vardır.

Hazırsanız hemen bir LinkedIn profili oluşturabilirsiniz. Hatta ilk olarak bu yazımızı LinkedIn’de paylaşarak işe başlayabilirsiniz. Öğrenci Kozu’nun LinkedIn hesabını takip etmeyi unutmayın.

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

yorum Yap