Google Dijital Akademi Kursu Sınavına Nasıl Çalışılmalı?

İnternetin tüketicileri tamamen içine hapsettiği günümüzde ortada büyük bir e-ticaret pastası bulunuyor. Bu pastanın büyüklüğü milyarca hatta trilyonlarca doları bulmuş durumda. Eğer bu pastadan siz de pay almak istiyorsanız adımlarınızı dikkatli atmanız gerekiyor. Zira pastanın payı ne kadar büyük olsa da pastadan pay almak da bir o kadar zor. Piyasada sizinle aynı işi yapmakta olan muhtemelen binlerce hatta on binlerce farklı ve büyük şirket bulunuyor. Bu büyük şirketlerin önüne geçmek için onların da yararlandığı devlerden örneğin Google’dan destek almalısınız. Firmanın akademik sitesinde birçok kurs yer almakta. Peki, kurs sonunda yapılan Google Dijital Akademi kursu sınavına nasıl çalışılmalı?

Kurs Sınavlarına Çalışmanın Yolları

Google’ın kullanıcılarının hizmetine sunduğu ve hiçbir şekilde ücret talep etmediği kurslar oldukça fazla rağbet görüyor. Eğer hedefinizde e-ticaret alanında uzmanlaşmak varsa kesinlikle bu yolda Google’ın akademisine uğramalısınız. Dijital Akademi içerisinde katılabileceğiniz onlarca kurs var. Kurslardan dilediğinize kayıt olabilir ve derse başlaya tıklayarak öğrenmeye başlayabilirsiniz. Kurs sınavları da çalıştığınızda aslında oldukça basit. Bu yollar:

Her ünitede eski ünite videolarından tekrar yapmak,
Çeşitli sitelerden ulaşabileceğiniz çıkmış sorulara çalışmak.

Özellikle çıkmış sorulara çalışmanız veya bunları ezberlemeniz sınavı basit bir şekilde atlatmanızı sağlayacak.

Kurs Sınavlarında Çıkmış Soruların Önemi

İnternet bizim için adeta ikinci bir dünya. Bu dünyadan doğru bir şekilde yararlanmak her işinizi kolaylaştıracaktır. Google’ın akademik kurslarının sınavlarından da bu dünyadan yardım alarak geçebilirsiniz. Çeşitli internet adreslerinden daha önceki tarihte Google kurslarına katılıp bu kursları başarıyla geçen öğrencilerin soruları paylaştığını görebilirsiniz. Sadece bu sorulara çalışarak dahi sınavlardan geçebilirsiniz.

Dijital Pazarlamanın Temelleri Cevapları ile geçmiş soruları bulabilir, çalışmanızı daha verimli hale getirebilirsiniz.

Çıkmış


Sorularda Dikkatli Olun

Çıkmış sorular her zaman imdadımıza yetişse de yine de her sorunun ve cevabın doğruluğunun kesin olmadığını unutmamalısınız. Sorulara ulaştığınızda altlarında yer alan cevapları Google’da aldığınız kurstaki notlardan doğrulamanız daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlar.

Kurs Sınavına Çalışmak İçin Ünite Sorularını Not Alın

Google’ın kursunda vize ve final yani iki büyük sınav dışında her ünitenin bitiminde de minik sınavlara tabi tutulursunuz. Bu sınavlar genelde 5-10 sorudan oluşan oldukça kolay olan sınavlardır. Aslında küçük sınavların amacı sizin üniteyi tam olarak anlayıp diğer üniteye daha sağlam geçmenizi sağlamak. Ünite sonlarında olacağınız bu sınavda çıkan soruları da notlarınıza almanız iyi olacaktır. Çünkü bazen vize ve final soruları içerisinde bu sorular da yer alabiliyor.

Sınava Daha İyi Hazırlık İçin Kurstaki Videolara Tekrar Bakın

Google akademideki kursların en iyi özelliği geriye dönebiliyor olmanız. Yani üniteyi bitirmiş ve ünite sonundaki sınavı geçmiş olsanız dahi daha önceki ünitelere dönüp ders eğitmeninin anlattığı videolara tekrar bakabiliyorsunuz. Takıldığınız noktalarda ve sınav öncesinde anlamadığınız ünitelere geri dönüp videoları tekrar izleyebilirsiniz. Google akademideki her kurs onlarca saatten oluşuyor. Yani tabiri caizse Google size konuları iyice öğretene kadar her konuyu geniş geniş anlatıyor. Videoları dikkatlice izlemeniz hem kurs sınavlarını hemen geçmenizi hem de dijital çağda her zaman önce olmanızı sağlayacak.

İnternette Başka Sitelerden de Yardım Alın

Google sizin konuları yeterince anlayabilmeniz için tüm videolarında konuları ayrıntılı olarak işliyor. Çoğu zaman vidoları izlediğinizde farklı kaynaklara ihtiyaç duymuyorsunuz ancak yine de takıldığınız noktalarda başka sitelerden yardım almayı ihmal etmemelisiniz. Bu konuda Youtube gibi sitelerden destek almaktan çekinmeyin. Ayrıca sınavı veremediğinizde üzülmenize de gerek yok. Çünkü Google’da her sınava istediğiniz kadar katılabilirsiniz. Bu konuda hiçbir Google tarafından konulan hiçbir sayı kısıtlaması bulunmuyor.

Aklına Takılan Bir Soru Var Mı

Yorum yapmak yerine Soru-Cevap bölümünden bize yazarsan daha hızlı cevap veririz.

SORU-CEVAP BÖLÜMÜ

yorum Yap