Matematik Dersine Nasıl Çalışılır
Her dersin kendine ait bir çalışma stili ve yöntemi vardır. Öğrencilerin korkulu rüyası olan matematik, matematik dersine nasıl çalışılır? sorusunu akıllara getirir. Bu yazımızda bu sorunun cevabını yanıtlamış olacağız.
İçindekiler
Matematik Dersine Nasıl Çalışılır
Öncelikle matematik dersine çalışmaya başlamadan önce ön yargılarınızı bir kenara bırakmalı ve odaklı, sabırlı ve planlı olmalısınız. Matematiği konulara ayırarak hiçbir gün aksatmadan çalışmanız gerekir.
Matematik dersinde öncellikle çalışacağınız konu hakkında bilgi sahibi olmalı daha sonra ise en temel düzeyse soruları çözerek ilk adımı atmalısınız. Daha sonra orta ve zor seviyelerde ki soruları çözerek çıkabilecek tüm soru kalıplarını öğrenmelisiniz.
Matematik dersi çalışma rutini için ön hazırlık aşaması gereklidir. Böylece konuya hakim olmak ve konuyu anlamak daha kolay bir hal alır. Matematik diğer derslere oranla unutulması daha kolay bir derstir.
Bunun sebebi her bir konuda ayrı bir formülün var olmasıdır. Bu nedenle matematik dersi çalışırken tekrarlara önem vermeniz gerekiyor. Tekrar için branş denemeleri veya genel denemeler çözülmelidir.
Matematik dersine çalışırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise kesinlikle; “Anlaşılamayan ve çözülemeyen soruyu mutlaka öğrenmektir.” Israrcı olun. Soruyu anlayana kadar uğraşın yardım alıyorsanız öğretmeninize danışın veya matematiği iyi olan bir arkadaşınızdan yardım alın. Ancak unutmayın matematik zeka işi değil azim ve çalışma işidir.
Matematikte Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalıyız?
Matematik çalışmanın bir kaç püf noktası bulunur.
Bunlar;
o Programlı bir çalışma rutini oluşturun.
o Matematik konularını bölün ve konulara ayırın.
o Temel düzeyden gidin.
o Kolay, orta ve zor olmak üzere test çözün.
o Çözemediğiniz soruları öğrenmede ısrarcı olun.
o Tekrar yapmayı unutmayın. Denemelerden yardım alın.
Bu sayede matematiğinizin daha iyi bir seviyeye taşındığını göreceksiniz. Planlı ve programlı olun.
Matematik Çalışmaya Nereden Başlanmalı?
Matematik çalışmaya en basit ve temel düzeyden başlamalısınız. Adım adım, gün gün ve konu konu ilerlemelisiniz. Çalıştığınız bir konuyu iyi anladığınızdan emin olmak için tüm soru kalıplarından yararlanın. Kısacası matematik çalışmaya bebek adımları ile başlamalısınız.
Matematik Dersini Anlamıyorum Ne Yapmalıyım?
Matematik zor ve karmaşık bir derstir ancak bu yapılamayacağı anlamına gelmez. Matematiği anlamıyorsanız biraz matematik içerikli oyun ve etkinliklerden yararlanın. Örneğin Sudoku, bulmaca, satranç gibi oyunları oynayın. Bu analitik düşünme becerinizi ve odaklanma düzeyinizi arttıracaktır.
Matematik Dersi Neden Zordur?
Matematik dersi diğer derslere oranla öğrencilere her zaman daha zor gelmiştir. Mantığın ve problem çözme becerisinin dahil olduğu matematik dersi kişiyi zorlar ve hatta “Sanırım ben matematik dersinde iyi değilim, ne yaparsam yapıyım anlamıyorum” kaygısı oluşturur. Ancak istikrarlı ve planlı olmak matematik için gerekli yaklaşımlardır.
Neden Matematik Bilmeliyiz?
Matematiği neden bilmeliyiz, matematik ne işimize yaracak? Soruları hemen hemen herkesin aklına gelir. Ancak matematik insanın problem becerisini geliştirir, analitik düşünme yapısı oluşturur, dikkat ve odaklanma düzeyini artırır. Matematik günlük yaşamın her yerinde göremesek de vardır. Diğer sebep ise sınavlara hazırlanan tüm herkesin hayatı boyunca gireceği sınavlardan genel olarak ortak alanlardan biride Matematiktir bu yüzden matematik dersi bir yandan da sınavlar için çok büyük bir önem taşımaktadır.
Daha önceden paylamış olduğumuz benzer bir yazı daha mevcut web sitemizde TYT Matematik dersine nasıl çalışılır bu yazı ile benzer içeriğe sahip fakat yine farklı bir kaç püf nokta var okumanızda yarar var. Web sitemizde yayınlanan tüm içeriklerden ilk sizin haberiniz olmasını isterseniz İnstagram sayfamızı da takip etmeyi unutmayın.