Mezuna Kalmak Soru-Cevap

Son aşama (6. adım) olarak mezun kalmak yazı serinde “Mezuna Kalmak Soru-Cevap ” bölümüne yer vereceğiz. Bu bölüm ara ara güncellenecek.

Sizde soru sormak ve tartışmaya katılmak isterseniz forumdaki konumuza bekleriz: Mezuna Kalmak Soru-Cevap

Ayrıca mezuna kalmak yazı serisine direk buradan başladıysanız çok yanlış yere geldiniz. EN baştan okumaya başlayın seriyi: Mezuna Kalmak Yazı Serisi

Mezuna Kalmak Soru-Cevap

Okula gitmemek, mezuna kalmak çalışmayı nasıl etkiler?

Okulun olmayışı ilk önce insana rahatlatıcı gelse de her şeyde olduğu gibi bunun da kötü yanları var.  Evet, mezun senede zaman daha çok bu sayede daha çok çalışırım şeklinde düşünüyoruz fakat bu yanlışa düşmeyin. Zaman çabuk geçecek. Daha dün başladığınız mezun seneniz hüsranla sonuçlanmasın.O yüzden planlı hareket etmek önemli.

Ailem mezun yılımı iyi değerlendirmem için dershaneye yazdırmak istiyor, sizce gerekli mi?

Temeliniz yetersiz ise gitmelisin. Ama eksiğin fazla yoksa bireysel özel ders alarak ara ara açıklarını kapatabilirsin. Ama sırf sosyal olmak için veya evde tek başıma kafayı yemeyeyim diye de gitmeyin. Zaten mezuna kalmak yazı serimizde buna özel başlık ayırdık: http://ogrencikozu.com/mezuna-kalmak-dershane-mi-ev-mi/

Değişen konular var dershaneye gitmeden yeni müfredatı kendimiz halledebilir miyiz?

Sitemizde güncel konu listesi var. Menüden ulaşabilirsin.

Dershane mi özel ders mi

İmkanınız varsa tabii ki sizinle birbir ilgilenen öğretmen daha yararlı olacaktır.

İnternette hangi hocaları iyi anlatır?

Ücetlilerde Behzat Rasuli iyidir. Ücretsizlerde Hocalara Geldik güzel.Umut Öncül de fizikte efsanedir.

Fizikte zorlanıyorum nasıl çalışmalıyım?

Fizikte zorlanmayan insan var mı? Neyse… Önce konu anlatımlı kitaptan çalışıp önemli yerleri yaz. Sonra çözümlü örnekler en son da testleri. Fizik dersine nasıl çalışman gerektiği konusunda apayrı bir yazımız var okuyabilirsin.

Mezuna kaldım ne zaman çalışmaya başlamalıyım?

Haziran sınav ayı, temmuz sonuç ve tercih dönemi. Genelde ağustosta başlanır. Kurslarda genelde bu aylarda açılmaya başlanır.

YKS’de TYT ile birlikte AYT de çalışalım mı? Ne zaman başlayalım AYT’ye

Her ikisini de aynı anda götürmeniz gerek. Sınavı kazandıran püf noktalardan birisi budur zaten.

Her zaman tıp okumak istedim. Bu yıl çok yorucu geçti ben de mezuna bıraktım. Mezun senesinde stres ve bunalım çok fazla oluyor. Bunları nasıl atlatabiliriz.

Bıkmayan, bırakmayan ve stres yapmayan kimse yoktur. Bu konularda her şeyin dozu olmalı. Aşırı stres kaygı psikologdan yardım gerektirebilir. Kesinlikle tıp istiyorum, başaracağım benim hak ettiğim sıralama kesinlikle bu değil diyebiliyorsan kalabilirsin.

Mezuna Kalmak Soru-Cevap yazımız ile birlikte mezuna kalmak serimizin sonuna geldik şimdilik. Mezuna Kalmak Soru-Cevap yazısı ara ara güncellenecek. Forumdan sorduğunuz sorular neticesinde Mezuna Kalmak Soru-Cevap yazımızda yer vereceğiz.

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

yorum Yap