Tıbbi Sekreter Olmak

Tıbbi sekreter, sağlık sektöründe hizmet veren, kamu hastanelerinde, özel hastanelerde, tıbbı laboratuvarlarda, klinik veya muayenehanelerde sekreterlik işlerini yapan kişilere verilen unvandır. Hastanelerde görev yapan tıbbi sekreterler, gelen hasta ve hasta yakınlarını karşılayıp, yönlendirmektedir. Ayrıca telefon ile muayene randevu oluşturmak, hastaların tedavi dosyalarını oluşturmak, bilgisayara aktarmak ve takip etmek de tıbbı sekreterlerin görevleri arasında yer almaktadır. Tıbbı sekreterler, hasta kabul ve yakınlarının doktor ile arasındaki iletişiminde köprü görevi görmektedir. Ayrıca çalıştıkları kurum ve kuruluşların idari birimleri hakkında bilgili ve bu bilgi ışığında hasta ya da hasta yakınlarına gereken desteği sağlamaktadır.

Tıbbi Sekreterlik Programı Amacı

Tıbbı sekreterlik programı kapsamında, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alacak sorumluluk sahibi, güler yüzlü, insan ilişkilerinde başarılı, sabırlı, problem çözme yeteneği yüksek, iyi düzeyde Microsoft Office programları kullanabilen bireyler yetiştirmekteyiz.

Tıp ve sağlık alanlarındaki bulguların derleyebilen, düzenleyip, gerekirse stres altında çalışabilecek bilgi birikimine sahip tıbbı sekreterleri yetiştirip gerekli donanımı kazandırmaktayız.

Tandem Akademi olarak, teknolojik araç ve gereçleri kullanabilen, insan sağlığına önem veren tıbbi sekreterler yetiştiriyoruz. Tıbbi sekreterlik programı içeriğinde; hastanın kabul işlemlerini yapabilen, randevu hizmetlerini düzenleyebilen, hastaya ait kayıtlarını tutabilen, kurumun idari ve tıbbi birimleriyle haberleşip yazışmalar düzenleyebilen, kurumun hizmetleri konusunda hastayı bilgilendirebilen, hasta raporlarını bilimsel olarak arşivleyebilen, gerektiği durumda ilgilileri bilgilendirebilen tıbbi sekreterler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Tıbbi Sekreterlik Programı Mezunları İş Olanakları

Tıbbi sekreterlik programından mezun olan tıbbi sekreterler, kamu veya özel her türlü sağlık kuruluşunda görev alabilmektedir. Sağlık Bakanlığına bağlı özel ve kamu hastanelerinde yataklı veya yataksız olarak belirtilen kliniklerde bilgi işlem, hasta kabul, kayıt hizmetleri, İnsan kaynakları başta olmak üzere birçok birimde görev almaktadır.

Tıbbi Sekreterlik Programı Mezunlarının Çalışabileceği Kurumlar

Tıbbi sekreterlik programımdan mezun olan ve tıbbi sekreter unvanı alan kişilerin çalışabilecekleri kurumlar;

– Kamu Hastaneleri

– Özel Hastaneler

– Üniversite Hastaneleri

– Araştırma Hastaneleri

– Klinikler

– Poliklinikler

– Sağlık ocakları

– Aile hekimleri merkezleri

– Tıp merkezleri

– Diş hekimleri muayeneleri

– Tıbbi laboratuvarlar gibi yerler

Ücretsiz Rehberlik Almak İster Misin

Soru-Cevap Bölümü Açıldı! Tüm sorulara cevap veriyoruz.

TIKLA ve Üye Ol

yorum Yap