2020 DGS Konuları PDF İndir
2020 DGS Konuları ösym ye uygun olarak sitemizde. En güncel şekilde 2020 DGS Konuları pdf indirilebilir. Buna ek DGS ile ilgili bilgiler de var.
Dikey Geçiş Sınavı yani kısa adıyla DGS, 2 yıllık meslek yüksek okulları ve açık öğretim ön lisans mezunlarının 4 yıllık lisans uygulamasında eğitime devam etmek amacıyla katıldıkları sınavdır.
Öğrencilerin sayısal ve sözel alanda akıl yürütme becerilerinin test edilir. Bu özelliği yönünden ALES ile benzerlik gösteren DGS de toplamda 120 soru var. DGS de 60 sayısal ve 60 sözel soru var. DGS kaç dakika? Sorunun cevabı ise 150 dakikadır. Çoğu ÖSYM sınavında olduğu gibi 4 yanlış sonrası 1 doğruya elveda demelisiniz.
Bu yazımızda da DGS Konuları Listesini aktaracağız.
DGS için her üniversite %10 kontenjan açar. DGS adayları tercih listesi hazırlarken listede en fazla 30 üniversiteye yer verebilir.
DGS Tercihleri öncesi şu yazıyı okuyun: Üniversite Tercih Rehberi
İçindekiler
2020 DGS Konuları ve Soru Dağılımı
ÖSYM’nin bu sınavındaki soruları her sene farklılık gösteriyor. Bazı konulardan hiç soru gelmezken bir diğer konudan çok soru gelebilir. DGS Konularından gelen sorular her sene farklılık gösteriyor. Bu konuları derslere göre ayırdık.
2020 DGS Konuları PDF indir ve yazdırmak için klavyeden Ctrl+P yapabilirsiniz.
2020 DGS Türkçe Konuları Neler
- Paragraf Yapısı
- Paragrafta Anlam
- Paragrafta Mantı
- Cümle Çeşitleri
- Cümlede Anlam
- Sözcükte Anlam
- Sözcük Türleri
- Anlatım Bozukluğu
- Sözel Mantık
2020 DGS Matematik Konuları Neler
- Sayılar
- Rasyonel Sayılar
- Bölme ve Bölünebilme
- EBOB – EKOK
- Asal Sayılar
- Üslü Sayılar
- Köklü İfadeler
- Basit Eşitsizlikler
- Oran – Orantı
- Köklü İfadeler
- Denklem Çözme
- Mutlak Değer
- Problemler
- Çarpanlara Ayırma
- Kümeler
- Bağıntı ve Fonksiyonlar
- Özdeşlikler
- Kombinasyon, Permütasyon, Olasılık
2020 DGS Geometri Konuları Neler
- Açılar
- Üçgenler
- Çokgenler
- Dörtgenler
- Çember
- Daire
- Katı Cisimler
- Analitik Geometri
DGS ile ilgili SSS (FAQ)
DGS ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular bölümüne geldik. DGS ile ilgili merak ettiğiniz şeyler varsa yazın yorum olarak.
DGS’ye Kimler Başvurabilir?
DGS’ye üniversitelerin 2 senelik öğretim uygulamasını o sene bitirecek olan ya da son sınıf ve staj dışındaki mezuniyet amacıyla lüzumlu koşulları sağlamış olan öğrenciler başvurabilmektedir. Staj zorunluluğu yoktur.
DGS’ye Nasıl Çalışılmalı?
DGS’de diğer tüm sınavlar gibi planlı ve programlı şekilde konu çalışarak olur. Konu ve sonrasında pekiştirme testi çözmeli. Bol bol tekrar yapmalısınız. Ara ara çözdüğünüz denemeler ile de durumunuzu incelersiniz.
DGS’de Not Ortalaması Etkili Mi
Evet etkilidir. Dikey Geçiş Sınavı amacıyla not ortalamasının büyük bir payı var. Not ortalamanız 3.00 üstünde ise bu imtihandan başarı yakalama olanağınız daha da artacaktır.
DGS Tavsiyeleri
- Çıkmış soruları çözmek size katkı sağlayacaktır: DGS Çıkmış Sorular
- Okul dışında kalan vaktinizin çoklığını soru çözerek geçirmenizi tavsiye ederim. Genellikle hafta sonu husus çalışma, hafta amacıyladeki boş vakitlerinizde ise soru ya da deneme çözme şeklinde bir uygulama oluşturabilirsiniz.
- DGS hazırlanırken husus çalışmadan ziyade bol soru çözmenizi öneririm. Ne kadar çok soru çözerseniz (özellikle işlemiş senelerde çıkmış sorular) o kadar yarar göreceksiniz.
- Bu imtihan genel anlamda kolay düşünme, akıl yürütebilme ve mantık yürütmeye dayalı bulunduğu amacıyla mantık sorularına yoğun ehemmiyet vermelisiniz. Örneğin; sözel kısımdaki son 6-8 soruluk mantık test sorularının fazlası adayın fark yaratması hedefiyla hazırlandığı bir gerçek. Bu sorularla vakit kaybetmek istemeyen adaylar soruları es geçmekte. Siz imtihan evvel bu tarz suallere yoğun çalışarak işin pratiğini öğrenip imtihanda mantığa dayalı sorularla fark atabilirsiniz.
- Her gün kesinlikle imtihana çalışmalıyım, çalışma uygulamasını aksatmamalıyım şeklinde odaklanmayın. Genellikle de son sınıf öğrencisiyseniz dikey geçiş imtihanına odaklanarak kendi derslerinizi aksatmamanızı tavsiye ederim.
- DGS İle Geçiş Yapmalı mıyım?
- Üniversite yaşamına ismim attığınız andan itibaren her daim bir ismim daha ileri gitmeyi düşünenlerdenseniz muhakkak dikey geçiş imtihanı ile yükselmeyi tercih edebilirsiniz. 2 senelik eğitiminizi 4 senelığa tamamlamak, hem de belki daha gelecek vakitçte yüksek lisans ve akademisyenliğe kadar uzanmak amacıyla DGS bir kapıdır. Ancak gireceğiniz bu kapıyı iyi seçmeniz gerekmektedir. 2 senelik ve 4 senelik eğitimin aynı olmadığını belirtelim. İlk aşamada tercih yapar iken kesinlikle geçeceğiniz üniversitenin sizi kaçıncı sınıftan başlatacağını araştırın. Bazı üniversiteler direkt olarak 3. sınıftan başlatırken, birtakım üniversitelerde ise hazırlık katagorisi zorunlu olmaktadır. Hatta birtakım üniversitelerin hem hazırlık katagorisi okuttuğu, hem de 2. sınıftan başlattığı görülmektedir. Bu amaçla 2 sene okudum, 2 sene daha okuyup dört senea tamamlarım şeklinde düşünerek hatalı bir yol izlememenizi öneririm.
2020 DGS Konuları yazısının sonuna geldik. Sorunuz veya öneriniz varsa yorum yapın!